ua en ru

Суд Запоріжжя відпустив всіх бійців 51-ї бригади підозрюваних у дезертирстві

Жовтневий районний суд Запоріжжя відпустив під особисті зобов'язання всіх військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади, які підозрюються у дезертирстві.

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя відпустив під особисті зобов'язання всіх військовослужбовців 51-ї окремої механізованої бригади, які підозрюються в дезертирстві. Про це сьогодні на брифінгу в Києві за підсумками розширеної колегії ГПУ заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Вчора відбувалося активне провадження по військовослужбовцях 51-ї бригади... прокурор у військовій сфері Південного регіону мені доповів про те, що вони пропонували суду обрати запобіжний захід військовослужбовцям у вигляді тримання під вартою. Але суд не підтримав цю пропозицію, і сьогодні військовослужбовці перебувають на волі", - заявив Ярема.

Нагадаємо, 27 липня Міноборони України розочало розслідування у зв'язку з інформацією про перехід групи українських військовослужбовців через кордон у бік Росії.

"У зв'язку з інцидентом, який нібито мав місце 25 липня 2014 року з перетином 40 військовослужбовцями 51-ї окремої механізованої бригади державного кордону з Російською Федерацією, міністр оборони України призначив службове розслідування", - повідомив тоді заступник міністра оборони Ігор Кабаненко.