ua en ru

Суд переніс розгляд клопотання захисту Савченко на 13 жовтня

Басманний районний суд Москви переніс розгляд клопотання захисту української льотчиці Надії Савченко на 13 жовтня 2014 року.

Басманний районний суд Москви переніс розгляд клопотання захисту української льотчиці Надії Савченко (на фото) на 13 жовтня 2014 року. Про це повідомив адвокат Микола Полозов у своєму Twitter.

"Справу з розгляду захисту Савченко відкладено на 13.10 о 16:00", - написав Полозов.

За його словами, суд задовольнив клопотання захисту про перенесення судового засідання у зв'язку з бажанням Надії Савченко особисто бути присутнім у процесі.

Нагадаємо, сьогодні Басманний районний суд Москви мав розглянути скаргу захисту української льотчиці Надії Савченко на постанову про призначення їй стаціонарної експертизи.

27 серпня 2014 р. Воронезький облсуд прийняв рішення залишити Савченко під вартою до 30 жовтня 2014 р. Також суд постановив провести Савченко психіатричну експертизу в інституті Сербського в Москві. У свою чергу Савченко написала заяву про заборону проводити над нею якісь тести, або застосовувати психологічні або фізичні методи впливу.

33-річна Надія Савченко - старший лейтенант, штурман-оператор вертольота Мі-24 3-го окремого полку армійської авіації Повітряних сил Збройних сил України. Під час антитерористичної операції на Донбасі брала участь в якості добровольця батальйону "Айдар". При цьому залишалася діючим офіцером ВСУ. Брала участь у боях біля селища Металіст під Луганськом, де потрапила в полон терористів 18 або 19 червня. 8 липня стало відомо, що Савченко знаходиться під вартою в Росії в слідчому ізоляторі Воронежа. Російські влади інкримінують Савченко причетність до загибелі на востокеУкраины двох журналістів Всеросійської держтелерадіокомпанії - Ігоря Корнелюка і Антона Волошина.