ua en ru

Суд Москви заарештував майно UTair на 11,8 млн дол

Суд Москви заарештував майно UTair на 11,8 млн дол
Арбітражний суд Москви ухвалив рішення заарештувати майно авіакомпанії UTair на суму 11,8 млн дол.

Арбітражний суд Москви ухвалив рішення заарештувати майно авіакомпанії UTair на суму 11,8 млн дол. Арешт майна став забезпечувальним заходом за позовом Альфа-банку про стягнення боргу з авіакомпанії.

Про рішення суду заарештувати майно UTair за позовом Альфа-банку повідомляють "Ведомости". У позові Альфа-банк указує на необхідність прийняти забезпечувальні заходи у зв'язку з важким фінансовим становищем компанії і ухиленням UTair від сплати боргу.

Альфа-банк подав позов про стягнення 11,85 млн дол. з UTair 26 листопада. Банк намагається повернути гроші, які були сплачені ним за договором акредитива і додаткової угоди до нього. Договір та угода були укладені 30 та 31 жовтня. Альфа-банк перерахував ірландському Danske bank 12,4 млн дол., суму, яку той виплатив люксембурзької PK Airfinance для "забезпечення виконання зобов'язань за вказаним у додатковій угоді до контракту". PK Airfinance фінансувала лізинг 10 Boeing 737-800/900 в грудні 2013 року.

Зараз на розгляді різних судів перебувають понад 20 позовів до UTair на суму понад 700 млн руб.

В середині листопада донька авіакомпанії ТОВ "Ютейр-Фінанс" допустила технічний дефолт по двох облігаційних позик на суму 2,7 млрд руб. Як повідомляв РБК, оферта за облігаціями серій БО-09 і БО-10 повинна бути виконана 20 листопада, проте зобов'язання не виконані.

Як заявляє гендиректор UTair Андрій Мартиросов, ситуація з невиконанням зобов'язань не є критичною і не матиме впливу на операційну діяльність компанії.

Нагадаємо, раніше третя за величиною авіакомпанія Росії UTair оголосила технічний дефолт за двома облігаційними позиками в цілому на 2,7 млрд рублів.