ua en ru

Стан постраждалих при пожежі на заводі "Хартрон" покращився

Стан усіх постраждалих під час пожежі на заводі "Хартрон" в Харкові 8 січня, покращився.

Стан усіх постраждалих під час пожежі на заводі "Хартрон" в Харкові 8 січня, покращився. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

"Стан усіх постраждалих під час вчорашньої пожежі, які перебувають у лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги, покращився", - повідомила головний лікар лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги Олена Ковальова.

Головний лікар зазначила, що чоловік, якого вчора зробили операцію, поки ще перебуває в реанімації, однак його стан значно покращився.

Згідно з учорашнім повідомленням, в результаті пожежі на "Хартроні" загинули 8 людей, шестеро госпіталізовані з отруєнням чадним газом, одна людина з тілесними ушкодженнями м знаходиться в важкому стані в міській клінічній лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

"Під час пожежі він намагався врятуватися через вікно, але впав і отримав важкі травми, зараз його оперують. Ще один лежить у стаціонарному відділенні лікарні з численними травмами (він теж намагався врятуватися, вибираючись через вікно). П'ятеро потерпілих надійшли в опікове відділення лікарні. Всі вони співробітники ювелірної фабрики", - уточнила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.

Як повідомив завідувач опіковим відділенням Аслан Цогоєв, це три жінки і двоє чоловіків. Їх стан оцінюється як середньої тяжкості - у них опіки середнього ступеня, поразка середніх дихальних шляхів.

За даними прес-служби Харківської міськради, один із загиблих розбився, вистрибнувши з вікна, інший - помер вже в лікарні від важких травм, які отримав при падінні, а тіла шістьох рятувальники виявили після того, як загасили пожежу.

Нагадаємо, вчора на заводі "Хартрон" виникла пожежа в п'ятиповерховому виробничому приміщенні, яке орендує на території заводу Харківська ювелірна фабрика. В результаті пожежі загинули 8 осіб. Ще 22 людини були врятовані співробітниками Держнс. Вогнем пошкоджено 4 та 5 поверхи будівлі на площі 250 кв. м. Рятувальники запобігли поширенню вогню на інші поверхи будівлі.