ua en ru

Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом загибелі 2 мирних жителів в Донецьку

Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом загибелі 2 мирних жителів в Донецьку Джерело фото:wordpress.com
Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу за фактом загибелі двох мирних жителів в Донецьку.

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу за фактом загибелі двох мирних жителів в Донецьку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СК РФ.

"Головним слідчим управлінням СК Росії за фактом артилерійського обстрілу лікарні та двох житлових будинків в місті Донецьку, в результаті якого загинули місцева мешканка і дитина 2002 року народження порушено кримінальну справу, за ознаками злочину, передбаченого п. п. "а", "в", "е", "ж", "л", ч. 2 ст. 105, ч. 1 ст. 356 КК РФ (вбивство двох і більше осіб, застосування заборонених засобів і методів ведення війни)", - йдеться в повідомленні.

"За версією слідства, 27 листопада 2014 року близько 13 години невстановлені особи з числа Збройних сил України та Національної гвардії справили прицільний артилерійський обстріл з важких видів озброєння міської клінічної лікарні № 23, розташованої по вулиці Целіноградській міста Донецька, двох житлових будинків по вулиці Саянской і Бутурлиновской та прилеглої до них території. В результаті обстрілу загинула місцева мешканка і дитина 2002 року народження, травми різного ступеня тяжкості отримали п'ятеро цивільних осіб", - повідомили в прес-службі.

Як вважає слідство, вищевказані посадові особи виробляли артилерійський обстріл "з метою знищення національної групи російськомовного населення, яке проживає на території самопроголошеної Донецької народної республіки".

Нагадаємо, сьогодні, 27 листопада, в Донецьку в результаті обстрілу загинули дві людини і шість отримали поранення.