ua en ru

Ситуація в донецькому аеропорту стабілізувалася, - штаб АТО

Ситуація в донецькому аеропорту стабілізувалася, - штаб АТО

Ситуація у міжнародному аеропорту "Донецьк" стабілізувалася в результаті надання вогневої допомоги силам антитерористичної операції. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Сьогодні в донецькому аеропорту відбулося чергове загострення обстановки. Вночі аеродром піддавалося обстрілу з реактивних систем "Град". В результаті обстрілу сталося руйнування диспетчерської вежі. Вранці противник почав обстріл з танків нового терміналу, який знаходиться під контролем українських військових. Вогонь вели два танки і артилерія. В результаті наданої захисникам аеропорту вогневої підтримки стабілізована ситуація", - сказано в повідомленні.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що бойовики посилили атаки на сили АТО в аеропорту Донецька. В результаті обстрілу, зокрема, до 5 поверху була зруйнована диспетчерська вишка в аеропорту.

Нагадаємо, 12 січня лідери самопроголошеної "ДНР" заявили, що у зв'язку з введенням української владою суворого пропускного режиму в/із зони АТО вони більше не будуть дозволяти ротацію сил АТО в аеропорту Донецька. ДНР пригрозила остаточно витіснити сили АТО з аеропорту.