ua en ru

СБУ заявляє про зачистці Харкова від диверсійних груп

У результаті спеціальних операцій Служби безпеки Харків зачищений від диверсійно-підривних груп, яким російські спецслужби поставили завдання дестабілізації ситуації в мирних українських містах шляхом вчинення терактів і підриву адміністративних будівель.

У результаті спеціальних операцій Служби безпеки Харків зачищений від диверсійно-підривних груп, яким російські спецслужби поставили завдання дестабілізації ситуації в мирних українських містах шляхом вчинення терактів і підриву адміністративних будівель. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"22 вересня ц.р. на конспіративній квартирі в р. Харків затриманий лідер створеної і керованої російськими спецслужбами організації "Боротьба", громадянин України по прізвиську "Гнат", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що затриманий координував протиправну діяльність членів терористично-екстремістської групи від імені т.зв. "Червоної народної Армії".

Під час обшуку в квартирі зловмисника р. в Харкові вилучено гранату РГД і бронежилет, які він мав намір використати для прикриття під час переслідування від правоохоронців після виконання завдання.

"У мобільному телефоні виявлені численні фото залізничних колій і мостів, вилучені телефонні карти різних мобільних операторів та мобільні телефони, а також антиукраїнська література", - повідомили в СБУ.

СБУ встановила, що ватажок злочинного угруповання в червні ц.р. в АР Крим від активу проросійських формувань, які координують діяльність сепаратистів і терористів з Сімферополя, Феодосії і Ялти, отримав інструкції, завдання та кошти в сумі понад 50 тис. дол. США для вчинення терористичних актів та сепаратистських дій в Україні.

"Зокрема, було заплановано проведення 26 вересня ц.р. вибухів біля приміщень ОДА в Харкові і Дніпропетровську, а також вивішування прапорів на адміністративних будівлях РФ і т.зв. "Новоросії", - додали в прес-службі.

В рамках кримінальних проваджень, зареєстрованих по ст.ст. 110 і 258 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.

Нагадаємо, СБУ затримала громадянина України "К", 1972 р.н., який за завданням спецслужб РФ організовував диверсії на території Дніпропетровської області для дестабілізації ситуації в регіоні.