ua en ru

СБУ затримала голову групи терористів з ДНР на прізвисько "Сєня"

Служба безпеки України затримала голову групи терористів з так званої Донецької народної республіки на прізвисько "Сєня", який разом із спільниками здійснював терористичні акти в Донецькій області.

Служба безпеки України затримала голову групи терористів з так званої Донецької народної республіки на прізвисько "Сєня", який разом із спільниками здійснював терористичні акти в Донецькій області. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зокрема встановлено, що група затриманого складалася з 6 диверсантів і входила в незаконне воєнізоване формування, яке очолює бойовик з позивним "Рись". Завдання і докладні інструкції по здійсненню терористичних актів зловмисники отримували безпосередньо від колишнього так званого міністра оборони "ДНР" Ігоря Стрєлкова-Гіркіна.

Зазначається, що на рахунку терористичної групи - збройні напади на колони української техніки, блокпости сил антитерористичної операції (АТО), підрив мостів, диверсії в мирних кварталах міст.

За словами місцевих жителів, "Сєня" - в минулому співробітник обласного ДАІ. Так, він використовував свій досвід роботи і зв'язки в правоохоронних органах, збирав відомості про розміщення стратегічних об'єктів області, безпосередньо підбирав членів своєї банди з числа місцевого криміналітету.