ua en ru

СБУ і МЗС перевіряють інформацію про затримання громадянина України з вибухівкою в США

Служба безпеки України і Міністерство закордонних справ перевіряють інформацію про затримання в США громадянина України, уродженця Києва Микити Панасенко, студента університету в штаті Нью-Джерсі, і пред'явлення йому звинувачень у незаконному зберіганні вибухових речовин та пристроїв. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Попередньо встановлено, що людина з таким ім'ям і прізвищем дійсно переїхала у 2010 році на постійне місце проживання в США. Панасенко і члени його сім'ї в поле зору правоохоронних органів України не потрапляли. Дані по їх можливу ​​причетність до діяльності міжнародних терористичних, екстремістських і радикальних організацій і організованих злочинних угруповань відсутні. Спільно з іноземними партнерськими спецслужбами здійснюються заходи щодо ідентифікації цієї особи з особою, затриманою у США ", - йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

За даними ЗМІ, в США незадовго до теракту в Бостоні поліція затримала 27-річного киянина, який нібито намагався провезти в потягу два саморобних вибухових пристрої.

Читайте також: У США за тиждень до вибухів у Бостоні був заарештований українець з двома саморобними бомбами.