ua en ru

Росія продовжила термін перебування українців призовного віку

Росія продовжила термін перебування українців призовного віку На фото: Президент РФ Володимир Путін

Росія продовжила терміни перебування в країні громадянам України призовного віку. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Федеральної міграційної служби РФ.

"В ході бесіди Президента Росії Ст. Ст. Путіна зі студентами Гірничого університету в Санкт-Петербурзі було піднято питання про терміни перебування на території Росії громадян України, в тому числі призовного віку. ФМС Росії, виходячи з гуманітарних міркувань, прийняла рішення продовжувати терміни перебування зазначених громадян на території Російської Федерації. Для продовження терміну законного перебування в Росії громадянам України необхідно до закінчення 90 днів з моменту в'їзду на російську територію звернутися в підрозділ ФМС Росії за місцем тимчасового перебування. Термін тимчасового перебування неодноразово продовжуватися на наступні періоди до 90 днів", - йдеться в повідомленні.

У ФМС зазначили, що цей порядок поширюється на всіх громадян України та не пов'язаний з отриманням будь-якого статусу (біженця, особи, яка отримала тимчасовий притулок, дозвіл на тимчасове проживання тощо). Строки тимчасового перебування будуть продовжуватися до 1 серпня 2015 року.

За даними ФМС, у Росії перебуває понад 2 млн. 430 тисяч громадян України, з них 1 млн. 172 тисячі призовного віку.

Нагадаємо, Президент Росії Володимир Путін пообіцяв продовжити термін перебування в РФ для громадян України, які підлягають мобілізації.