ua en ru

РФ перешкоджає юридичному завершенню розслідування авіакатастрофи малайзійського Boeing, - Гройсман

РФ перешкоджає юридичному завершенню розслідування авіакатастрофи малайзійського Boeing, - Гройсман Джерело фото:twitter.com/Ирина Боня

Російська Федерація намагається не допустити юридичного завершення розслідування катастрофи літака "Малазійських авіаліній" MH17, а тому щоразу створює перешкоди і Україні, і міжнародній групі розслідувачів. Про це заявив сьогодні віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман під час зустрічі з міністром юстиції Австралії Майклом Кінаном, повідомили у прес-службі Кабміну.

"Росія робить все для того, щоб ми юридично не завершили розслідування. Вони постійно не допускають до якихось деталей, ділянок, які можуть бути важливими для завершення слідства", - наголосив Гройсман.

При цьому, за його словами, Україна робила і робитиме все від неї залежне, щоб сприяти якнайшвидшому завершенню розслідування і пошуку винних. "Літак збили ті, кого підтримують росіяни. Ми зацікавлені в тому, щоб винні були покарані", - зазначив віце-прем'єр.

Як повідомлялося, Президент РФ Володимир Путін напередодні звинуватив Україну в перешкоджанні розслідуванню катастрофи малайзійського Boeing.

Boeing-777 Malaysia Airlines, що виконував рейс MH17 з Амстердама до Куала-Лумпур, зазнав аварії увечері 17 липня. Лайнер "Малайзійських авіаліній" впав в околицях села Грабове Донецької області. На облавку перебували 298 осіб, всі вони загинули. На місці катастрофи малайзійського Boeing працювали більше ста міжнародних експертів. Розслідування цієї резонансної трагедії триває.