ua en ru

Розлив річки Прип'ять та її приток у трьох областях буде критичним, - Укргідрометцентр

Укргідрометцентр прогнозує, що розлив Прип'яті та її приток у Волинській, Рівненській та Житомирській областях буде критичним. Про це на сьогоднішній селекторній нараді під керівництвом віце-прем'єр-міністра Олександра Вілкула з керівниками регіонів заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найбільш складною очікується ситуація у верхів'ї Прип'яті та її притоках в межах Волинської, Рівненської та Житомирської областей... Саме в цих регіонах вже зараз вода знаходиться на заплаві товстим шаром, вже відзначається на території Волині досягнення певних небезпечних відміток. Найближчими днями на території Житомирської області також будуть досягнуті початкові позначки підтоплення і, звичайно, подальше сніготанення тільки посилить картину", - зазначив Кульбіда.

Не такою критичною, але досить складною, за словами Кульбіди, буде ситуація у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Вінницькій, Київській і Чернігівській областях.

"Також хотів би загострити увагу на тому, що в басейні Західного Бугу є ймовірність формування і більш високих рівнів води за той період, протягом якого відстежуються паводки в цьому регіоні. Саме в басейні Західного Бугу", - зазначив Кульбіда і додав: "Потенційно небезпечним залишається карпатський регіон - Закарпаття, південь Львівської та Івано-Франківської, Чернівецької області і все тут буде залежати від наступних гідрометеорологічних умов, які будуть формувати також паводки в цих регіонах".

Читайте також: Рівень води в річках у Закарпатській області значно підвищиться на наступному тижні, - Кульбіда