ua en ru

Проросійські ЗМІ намагаються підняти паніку в Одеській обл., - Міноборони

Проросійські та російські ЗМІ публікують недостовірну інформацію про обороноздатність Одеської області для поширення паніки серед населення. Про це в ході брифінгу заявила речник Міністерства оборони України Вікторія Кушнір, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проросійські і російські ЗМІ намагаються поширювати панічні настрої в Одеській області, оприлюднивши недостовірну інформацію щодо неналежної організації в забезпеченні оборони міста Одеса", - повідомила Кушнір.

Спікер зазначила, що керівництво оборонного відомства приділяє значну увагу питанню підвищення обороноздатності Одеси і південних кордонів країни.

"Військовослужбовці ЗСУ та інших силових структур цілодобово несуть службу з охорони важливих об'єктів. Військово-морські сили ЗСУ у взаємодії з морськими прикордонниками несуть бойову службу в південно-західній частині Чорного моря і на річці Дунай", - розповіла Кушнір.
Крім цього, за її словами, здійснюється робота з відновлення та підтримки технічної готовності кораблів, літальних апаратів, автомобільної та бронетанкової техніки. В українському вітчизняному флоті нарощується система управління і належним чином організована бойова підготовка у частинах і на кораблях.

Нагадаємо, напередодні співробітники одеського обласного управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків при проведенні слідчих дій виявили та вилучили у двох жителів Комінтернівського району арсенал вогнепальної зброї та боєприпасів.

Раніше в Одеській області в одній із квартир у місцевого жителя виявлено схованку з арсеналом зброї.