ua en ru

Проросійські активісти в Донецьку захопили вслід за ОДА будівлю СБУ, - Губарєв

Проросійські активісти у ніч на 7 квітня захопили в Донецьку будівля управління Служби безпеки України.

Проросійські активісти у ніч на 7 квітня захопили в Донецьку будівля управління Служби безпеки України. Про це у Facebook самопроголошеного губернатора Донецької області Павла Губарєва (на фото) написала його дружина.

"Активісти народного ополчення Донбасу о 03:32 ранку організовано, протягом 15 хвилин захопили СБУ Донецької області. Зараз йде ревізія архівно-документальної бази та матеріально-технічного комплексу. Активісти народного ополчення Донбасу зміцнюють периметр будівлі, організовують вогневі точки і готуються до відповідних штурмових дій з боку київської хунти", - повідомила вона.

Вона зазначає, що загарбникам потрібна вода, харчі, люди, медикаменти, теплі речі.

Нагадаємо, вдень 6 квітня проросійські активісти зайняли будівлю Донецької обласної державної адміністрації. Вони вимагають проведення референдуму про приєднання регіону до Росії.

Губарєв був затриманий 6 березня в Донецьку за підозрою в сепаратизмі. На наступний день, 7 березня, Шевченківський районний суд Києва заарештував його на 2 місяці. У даний момент Губарєв знаходиться в ізоляторі тимчасового утримання.

Зазначимо, вчора в ряді східних областей України пройшли проросійські мітинги із захопленнями адмінбудівель.