ua en ru

Прокуратура Харківської обл. підозрює керівництво КП "Шляхрембуд" у розтраті майна

Прокуратура Харківської області підозрює керівництво КП "Шляхрембуд" (р. Харків) в розтраті майна на 12 млн грн. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомив заступник прокурора області Олександр Стратюк, було виявлено, що в 2012-2014 рр. КП "Шляхрембуд" уклало договори на постачання товарів та послуг, виконання робіт з 75 фірмами-контрагентами, які мали ознаки фіктивності (відсутність за місцем реєстрації, відсутність персоналу, матеріальної бази для ведення діяльності). Як підкреслив Стратюк, частина цих підприємств співпрацювала і з іншими комунальними підприємствами міста.

Всього КП "Шляхрембуд" за договорами з такими фірмами перевело близько 12 млн грн, як зазначає прес-служба прокуратури для подальшого переведення в готівку.

Повідомляється, що кримінальну справу порушено за ч. 5 ст. 191 Кримінального Кодексу України "привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах". Максимальне покарання передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

КП "Шляхрембуд" - одне з найбільших транспортних комунальних підприємств Харкова, перебуває в підпорядкуванні Харківської міськради. Оперативне управління здійснюється профільної структурою. Директором є Віталій Бура.

Раніше прокуратура Харківської області почала кримінальне провадження за фактом розтрати бюджетних коштів службовими особами КП "Харківські теплові мережі". У даного підприємства були виявлені 135 контрагентів з ознаками фіктивності, з якими були укладені договори на загальну суму 22,5 млн грн. Кримінальну справу відкрито за ст. 191 ч. 5 ККУ. Розслідування не закінчено. КП "Харківські теплові мережі" - найбільше теплопостачальне підприємство р. Харкова, що перебуває в міській комунальній власності.