ua en ru

Пожежа на "Хартроні": порушено справу

Керівництво прокуратури Харківської області взяло на особливий контроль хід досудового розслідування пожежі, яка сталася сьогодні в Київському районі Харкова.

Керівництво прокуратури Харківської області взяло на особливий контроль хід досудового розслідування пожежі, яка сталася сьогодні в Київському районі Харкова. Про це повідомляє прес-служба облпрокуратури.

Інформація про загорання на території ВАТ "Хартрон" (вул. Академіка Проскури, 1) надійшла в середу близько 11:30.

По прибуттю на місце події оперативна група главку ДержНС у Харківській обл. встановила, що пожежею охоплений 4-й поверх 5-поверхового будинку на території ВАТ "Хартрон", який викуплений і використовується приватним ювелірним підприємством (ТОВ "Харківська ювелірна фабрика"). Пожежа була попередньо кваліфікована за четвертим ступенем небезпеки.

Пожежа на "Хартроні": порушено справу

(Фото: прес-служба ГУ ДержНС України в Харківській обл.)

О 12:48 пожежа була локалізована.

За попередніми даними, в результаті пожежі загинули 8 осіб, шестеро госпіталізовані з отруєнням чадним газом, одна людина - з тілесними ушкодженнями. При цьому 22 людини були врятовані співробітниками ДержНС.

На робочому місці на момент події перебувало близько двохсот працівників. Причина загоряння встановлюється.

Дані про подію внесені до ЄРДР за ч.2 ст.270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей). Дана стаття передбачає від 3 до 8 років в'язниці.

Пожежа на "Хартроні": порушено справу

На даний час триває огляд місця події і пошук постраждалих. Проводиться комплекс необхідних оперативно-слідчих дій із залученням фахівців та експертів для встановлення причин і обставин події.

За даними прес-служби ДержНС, причина пожежі на "Хартроні" та розмір матеріальних збитків встановлюються.