ua en ru

Поліція в Москві перервала показ документального фільму про Євромайдан

У Москві співробітники поліції припинили показ документального фільму в приміщенні "Театр.doc" про протестні події в Україні 2013-2014 рр. Про це повідомляє видання "Медіазона".

"Зараз всередині поліцейські і, можливо, співробітники ФСБ. У приміщенні утримуються режисер Всеволод Лісовський, український драматург Максим Курочкін і технічний директор театру Станіслав Губин", - розповів співробітник "Театра.doc".

За його словами, не зрозуміло, на підставі чого в театрі проводяться слідчі дії.

Обшук почався після евакуації з приміщення. "Минуло 5 хвилин українського фільму "Сильніше, ніж зброя", як у залу увійшов чоловік, який представився як Ковтун і показав посвідчення співробітника поліції. Включили світло і почали евакуацію з приміщення нібито через знайденого в залі предмета. При цьому у присутніх переписували документи і оглядали сумки", - сказав очевидець.

30 грудня в "Театрі.док" повинен був відбутися показ фільму документального фільму "Сильніше, ніж зброя" про події минулого року в Україні. Під час показу планувався збір пожертвувань на користь сім'ї українського режисера Олега Сенцова, який міститься в московському СІЗО за звинуваченням у тероризмі. Фільм знятий творчим об'єднанням з десяти українських документалістів #BABYLON'13, які знімали всі події в Україні від початку Майдану і аж до конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, правоохоронні органи Росії затримали понад 245 мітингувальників на підтримку Олексія Навального в Москві 30 грудня.

За матеріалами "Медиазона".