ua en ru

За непідтвердженими даними, в Іспанії затримано двох чеченців і турка, підозрюваних в приналежності до "Аль-Кайєди"

Поліція Іспанії затримала трьох чоловіків, підозрюваних в приналежності до терористичного угрупування "Аль-Кайєда". У них були виявлені вибухові і отруйні речовини, передає ВВС з посиланням на інформацію в іспанських ЗМІ. Як повідомляє іспанська преса, мова йде про двох вихідців з Чечні і одного уродженця Туреччини, які були затримані за підозрою в плануванні теракту на території Іспанії.

У правоохоронних органах Іспанії відзначають, що їм вперше вдалося затримати терористів, які мали при собі вибухові речовини. Незабаром міністр внутрішніх справ Іспанії Хорхе Фернандес Діас виступить на прес-конференції, де розкриє деталі операції.

Також повідомляється, що двоє підозрюваних (імовірно, вихідці з Чечні) були затримані під час зупинки на шляху до Франції, куди вони їхали на автобусі. Ще один ймовірний член "Аль-Кайєди" був затриманий в квартирі в м. Ла-Лінеа-де-ла-Консепсьон, де терористи зберігали вибухівку.

Згідно з інформацією в іспанській пресі, на початку липня ц.р. представники "Аль-Кайєди" на Аравійському півострові повідомили, що шукають "вовків-одинаків", що говорять іспанською мовою, для участі в терактах.

Нагадаємо, суд Нью-Йорка наказав стягнути з "Аль-Кайєди", "Талібану" і Ірану 6 млрд дол. за теракти 11 вересня 2001 р.