ua en ru

Парубій розцінив замах на нього як несерйозний

Перший віце-спікер Верховної Ради Андрій Парубій розцінив замах на нього, який стався увечері 24 грудня, як несерйозний. Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Вчора, після 23:00, повертаючись з роботи у ВРУ я зустрівся з друзями - сотниками "Самооборони" - біля входу в готель "Київ", де проживаю. Повз нас пройшов невідомий - високий, спортивної статури. Проходячи повз нас, він подивився мені в обличчя. Відійшов на кілька метрів, обернувся, витягнув чеку і кинув нам під ноги гранату. Граната фактично прокотилася повз нас і закотилася під машину, що стояла поруч. Стався вибух. Невідомий кинувся бігти", - пише Парубій.

За його словами, наздоганяти його кинулися співробітники міліції.

"Втікач кинув ще одну гранату під ноги міліціонерам. В результаті нападнику вдалося втекти, а один з працівників міліції з пораненнями потрапив у лікарню. Крім працівника МВС більше ніхто не постраждав. Але від вибуху отримали пошкодження три автомобіля. Якого б не були типу гранати, хочу зазначити: після обстрілу "Градами" на передовій це все виглядає несерйозно", - написав віце-спікер Ради.

Нагадаємо, міліція за даним фактом порушила справу за ознаками ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу "Хуліганство".