ua en ru

Nestle відкликає продукцію зі вмістом конини

Швейцарська компанія Nestle відкликала частину своєї продукції з Італії та Іспанії, після того як ДНК-тест виявив сліди конини в ряді продуктів компанії, повідомляє телеканал "Росія 24".

У січні 2013 р. в Англії та Ірландії в яловичих гамбургерах була виявлена ​​кінська ДНК, після чого виробництво на фабриці Silvercrest Foods County Monaghan призупинили до закінчення розслідування.

У свою чергу великі мережі роздрібної торгівлі Великобританії, Франції, Бельгії, Нідерландів, Німеччини, Швеції і Норвегії вже відкликали з продажу м'ясну продукцію, де виявили конину.

Результати французького розслідування показали, що конина поставлялася з Румунії. Однак прем'єр-міністр країни Віктор Понта відкинув звинувачення в постачаннях в інші країни ЄС.

15 лютого фахівці європейських країн прийняли в Брюсселі рішення про початок проведення перевірок м'яса на наявність в ньому конини в країнах ЄС.

Тим часом влада Франції дозволила компанії Spanghero, яку викрили в продажу конини під виглядом яловичини, відновити виробництво. А британські магазини зобов'язалися надавати владі звіт кожні 3 місяці по ДНК-тестам продуктів з яловичини.

Читайте також: Nestle визнана винною в шпигунстві за антиглобалістами