ua en ru

На українській ділянці Дунаю на початку наступного тижня очікуються максимальні рівні води

На українській ділянці Дунаю на початку наступного тижня очікуються максимальні рівні води. Про це повідомляє "5 канал".

Водночас, за повідомленням прес-служби ДержНС в Одеській області, відповідні служби перебувають у стані повної готовності до надзвичайних ситуацій.

"Пункти збору рятувальників, які розгорнуті поблизу с. Орловка та Кілії повноцінно функціонують і розраховані не тільки на розташування особового складу, а й на перебування населення у випадку його тимчасового відселення. Крім того, на Одещині сконцентровані важка інженерна техніка та плавзасоби, які були завчасно передислоковані із Криму, Вінницької, Запорізької, Кіровоградської та Миколаївської областей. Рятувальники несуть чергування у цілодобовому режимі. У випадку вищого рівня надзвичайної ситуації, якої, ми сподіваємось, не буде, на місці події буде сконцентровано майже 1200 чоловік особового складу та понад 400 одиниць техніки ДержНС", - повідомив заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДержНС України Віктор Кучера.

Нагадаємо, раніше у Гідрометцентрі прогнозували, що на українській ділянці Дунаю максимальні рівні води проходитимуть після 20 червня. У зв'язку з цим прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем`єр-міністру Олександру Вілкулу, голові Держслужби з надзвичайних ситуацій Михайлу Болотських та голові Держагенства водних ресурсів Василеві Сташуку тримати на контролі ситуацію із припливом "великої води" 20-25 червня 2013 р. в українській частині басейну річки Дунай.