ua en ru

Азаров доручив Вілкулу та профільним службам контролювати розлив Дунаю

Прем`єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем`єр-міністру Олександру Вілкулу та голові Держслужби з надзвичайних ситуацій Михайлу Болотських та голові Держагенства водних ресурсів Василеві Сташуку тримати на контролі ситуацію із припливом "великої води" 20-25 червня 2013 р. в українській частині басейну річки Дунай. Про це заявив Азаров сьогодні у ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"20-25 червня в українській частині басейну Дунаю очікується прихід "великої води" з центральноєвропейських країн. Може бути підйом води до 1,80 м", - сказав Азаров.

Він додав, що у України є ще приблизно два тижні, щоб підготуватися до можливого підвищення рівня води у р. Дунай

"Всі ми свідки, що сусідні країни не всюди впорались з екстремальним підйомом води, а ми повинні захистити наші населені пункти і господарські об'єкти. Тим більше, що такі рівні води, які очікуються, наші гідроспоруди уже витримували. Але знову необхідно все, що потрібно - зміцнити, заготовити матеріали і техніку, профінансувати всі необхідні роботи. Ще два тижні приблизно є. Доручаю віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу, голові Держслужби з надзвичайних ситуації Михайлові Болотських і голові Держагентства водних ресурсів Василеві Сташуку особисто, з виїздом на місце, контролювати ситуацію", - заявив Азаров.

Читайте также: У Німеччині збиток від повені становить мінімум 10-12 млрд євро