ua en ru

Міліція заявляє, що ситуація в Маріуполі знаходиться під контролем

Міліція заявляє, що ситуація в Маріуполі знаходиться під контролем.

Міліція заявляє, що ситуація в Маріуполі знаходиться під контролем. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в Донецькій області.

"14-го квітня поточного року надійшла оперативна інформація про можливе силове захоплення мітингувальниками будівлі міліції. Однак зараз прийняті необхідні заходи безпеки, а це повідомлення перевіряється. Всі органи виконавчої влади в Маріуполі працюють у штатному режимі, крім міської ради. Зміни криміногенного стану знаходяться під контролем", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 13 квітня проросійські активісти зайняли будівлю мерії Маріуполя і замінили державний прапор на символіку "Донецької республіки".

Відомості за даним фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч.1 ст. 294 КК України (Масові заворушення), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 8 років.

У другій половині дня 13 квітня під мерією між різними групами мітингувальників виник конфлікт, який закінчився бійкою. В результаті постраждали близько 15 осіб.

Відомості за даним фактом було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з кваліфікацією за ч.4 ст. 296 КК України (Хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предмета, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень), що карається позбавленням волі на строк до 7 років.