ua en ru

Міліція порушила справу за фактом бійки у міськвиконкомі Кривого Рогу

Міліція порушила справу за фактом бійки у міськвиконкомі Кривого Рогу
Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом бійки в будівлі міськвиконкому Кривого Рогу.

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом бійки в будівлі міськвиконкому Кривого Рогу. Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

"Сьогодні з 9 годин ранку в м. Кривий Ріг біля міськвиконкому, розташованому на пл. Радянська, 1 у Дзержинському районі Дніпропетровської області, почався санкціонований мітинг під гаслом "Проти комунального свавілля!", в якому взяли участь близько 50 громадян. В 9:15 група з 8-10 людей намагалася увійти в фойє приміщення міськвиконкому через вхідні двері, які були зачинені зсередини працівниками КП "Криворізька муніципальна гвардія", 20 співробітників якій знаходилися у фойє", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в МВС, на неодноразові вимоги учасників мітингу відкрити двері "гвардійці" не реагували, після чого група громадян розпочала виламувати двері. Після того, як вхідні двері були виламані, група увійшла в коридор перед фойє міськвиконкому, де між громадянами і "гвардійцями" виник конфлікт.

Трохи пізніше громадяни почали вибивати скло вхідних дверей та вікон, намагаючись пройти. Був виставлена міліцейська "ланцюжок", яка не дала можливості громадянами пройти у фойє міськвиконкому, в результаті чого сталася бійка.

"Ніхто зі співробітників міліції і групи громадян не постраждав, заходи фізичного впливу та спецзасоби до громадян під час зазначених подій не застосовувалися", - підкреслили в МВС.

Після проведення роз'яснювальної роботи з громадянами останні близько 10:45 покинули приміщення і розійшлися.

За даним фактом міліція внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство), що карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 4-х років.

Нагадаємо, в середині листопада в Кривому Розі міліція затримала членів організованої злочинної групи, яка викрала чиновника державної корпорації.