ua en ru

МЗС України спростувало інформацію про напад на росіян невідомих у формі УПА

Міністерство закордонних справ України спростували інформацію, поширену Міністерством закордонних справ Росії, про напад на росіян невідомих, одягнених у форму Української повстанської армії (УПА)

Міністерство закордонних справ України спростувало інформацію, поширену Міністерством закордонних справ Росії, про напад на росіян невідомих, одягнених у форму Української повстанської армії (УПА). Відповідне спростування зробив директор департаменту інформаційної політики Мзс України Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Заява МЗС Росії про те, що на станції "Вінниця" зайшли люди в формі УПА і пограбували росіян, які їхали в поїзді, є неправдою. Єдиними, хто зайшов у поїзд на станції "Вінниця", були українські правоохоронці у формі", - сказав він.

Перебийніс нагадав, що 21 березня співробітники Міністерства внутрішніх справ і начальник поїзда повідомили про те, що у громадянки Росії вкрали 140 дол. і 10 тис. рублів.

"На станції "Вінниця" зайшли правоохоронці і проїхали до станції "Жмеринка". Вони опитали потерпілу і склали протокол. Потерпіла не знала, хто скоїв крадіжку", - додав Перебейніс.