ua en ru

Затриманому у Великій Британії громадянину України висунуто звинувачення у вбивстві

Поліція Західного Мідленд (Бірмінгем, Англія) висунула громадянину України, 25-річному Павлу Лапшину, раніше затриманому за підозрою у причетності до терористичних актів біля мечетей у містах Тіптон, Уолсолл і Вулверхемптон, звинувачення у вбивстві 82-річного пенсіонера.

Поліція Західного Мідленд (Бірмінгем, Англія) висунула громадянину України, 25-річному Павлу Лапшину, раніше затриманому за підозрою у причетності до терористичних актів біля мечетей у містах Тіптон, Уолсолл і Вулверхемптон, звинувачення у вбивстві 82-річного пенсіонера. Про це повідомляє "5 канал".

Раніше в МЗС України підтвердили, що затримані у Великій Британії за звинуваченнями у тероризмі є громадянами України. Про це повідомила прес-служба МЗС.

"За інформацією посольства України у Великій Британії, 18 липня ц.р. поліцією Уест-Мідленду (Бірмінгем, Велика Британія) було затримано двох громадян України за підозрою у причетності до скоєння терактів на території Сполученого Королівства та вбивства", - йдеться у повідомленні.

Один із затриманих громадян України був згодом звільнений без висунення будь-яких звинувачень.

Читайте також: У Великобританії 22-річний виходець з України зараз проходить свідком у справі про вибухи в мечетях

Розслідування щодо причетності до інкримінованих злочинів іншого підозрюваного триває. При цьому, британською стороною забезпечено дотримання його прав, зокрема надано адвоката, перекладача та можливість користуватися медичним обслуговуванням.

"Посольство підтримує контакт з представниками британських правоохоронних органів. Справа перебуває на особливому контролі у посольстві України у Великій Британії та МЗС України", - йдеться у повідомленні.

Як сьогодні повідомила поліція Уест-Мідлендс 22-річний українець, якого вчора британська поліція звільнила з-під арешту, зараз проходить в якості свідка у справі про вибухи поряд з мечетями в BlackCountry.

Другий затриманий, 25-річний чоловік заарештований у зв'язку з підозрою у причетності до скоєння вибухів у трьох містах Великобританії, підготовці або підбурюванні до терактів.

Нагадаємо, тиждень тому в місті Тіптон стався вибух у місцевій мечеті. Бомба вибухнула незадовго до п'ятничної молитви. В результаті теракту ніхто не постраждав. Інший вибух прогримів у місті Уолсолл 21 червня. Тоді теж обійшлося без жертв.

Бомба в Тіптон була підірвана в день похорону курсанта артилерійського училища Лі Рігбі. Молодий чоловік був убитий в кінці травня в Лондоні двома чорношкірими, вигукували ісламістські гасла. Це вбивство спровокувало хвилю антимусульманських настроїв по всій країні.

Обох українців затримали 17 липня за підозрою у тероризмі. На сьогодні слідству відомо щонайменше про три інциденти, в яких ніхто не постраждав.