ua en ru

Міжнародна група може відкласти розслідування аварії Boeing на Донбасі до весни 2015 р

Спільна слідча група, що складається із представників Малайзії, Австралії та Нідерландів, перебуватиме у стані підвищеної готовності для будь-якої можливості завершити розслідування аварії Boeing на Донбасі до зими. Про це в інтерв'ю New Straits Times заявив глава малайзійської поліції Халід Абу Бакар.

"Боротьба між урядом України і сепаратистами в Донецьку відбувається майже щодня, що робить небезпечною роботу для слідчих і груп з питань відновлення, - йдеться в публікації. - Дощ падає щодня зараз в Україні, в тому числі на місці аварії".

"Ми все ще чекаємо найменшої можливості, щоб увійти, виконати свою роботу і завершити її до наближення зими", - заявив Халід Абу Бакар. За його словами, безпека команди має першорядне значення.

У разі, якщо ситуація виявиться занадто ризикованою, команді доведеться відкласти розслідування аварії Boeing до весни наступного року. "Це спільне рішення між трьома країнами", - додав Халід Абу Бакар.

Як повідомлялося, 24 вересня Малайзія вирішила увійти до міжнародної групи з розслідування аварії Boeing на Донбасі.

Міжнародна група з розслідування аварії Boeing на Донбасі розпочала свою роботу 9 вересня.

Нагадаємо, Boeing "Малазійських авіаліній" розбився 17 липня 2014 р. в Донецькій області. В результаті краху загинули всі 298 людей, що перебували на облавку. Влада України звинувачує бойовиків у тому, що вони збили авіалайнер за допомогою установки "Бук".