ua en ru

За даними Червоного хреста, кількість жертв тайфуну "Хайян" становить не менше 1,2 тис. осіб

Філіппінський Червоний Хрест заявив, що, згідно з попередніми доповідями від його співробітників, що працюють на місці катастрофи, число жертв тайфуну "Хайян" тільки в прибережному місті Таклобан становить близько 1 тис. чоловік - приблизно стільки тел плаває на його вулицях. Ще близько 200 людей загинули в провінції Самар. Самар і Таклобан - це найбільш постраждали від тайфуну території, передає Reuters.

Раніше рятувальне відомство, а також прес-служба управління цивільної авіації Філіппін повідомила, що загинули більше 100 осіб. Зруйновані численні будинки, також ураган спровокував схід кількох лавин і селевих повінь. Крім цього, ураганом були знищені лінії електропередачі і телекомунікації.

Тайфун "Хайян", що обрушився на центральну частину Філіппінського архіпелагу 8 листопада, почався з цунамі, висота хвиль сягала 6 м. В зоні найбільших руйнувань проживає понад 12 млн чоловік. Уряд заздалегідь приступило до евакуації і жителів островів. Особлива увага приділялася районах з високою ймовірністю паводків або зсувів.

Згідно з прогнозами метеорологів, завтра тайфун досягне узбережжя В'єтнаму, де вже проводиться евакуація