ua en ru

Києву не загрожує масове затоплення житлових районів і промислових об'єктів, - Укргідрометцентр

Житлові і промислові об'єкти Києва фактично не постраждають, в той же час вода затопить острови, що знаходяться вздовж Дніпра. Про це на сьогоднішній селекторній нараді з керівниками регіональної влади заявив директор Гідрометцентру України Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Саме по місту Києву моделювання показує, що не очікується підтоплення житлових районів, промислових об'єктів. А будуть затоплені в результаті паводку, який буде значно вищим, ніж у минулому році, території островів уздовж Дніпра і буде переливатися вода через греблю Бортничі-Вишеньки, але це нормально і часто повторювана ситуація. Нічого страшного тут немає, так повинно бути в принципі - луки повинні заливатися", - зазначив Кульбіда.

Також він зазначив, що "можливе підтоплення окремих міських прируслових ділянок та садово-дачної забудови у міській та приміській зонах, які розташовані в затоці уздовж Канівського водосховища - це Корчувате, дачні масиви, Воскресенські сади, Осокорки, Вишеньки".

Також Кульбіда зазначив, що головну увагу на початку і в продовженні сніготанення треба зосередити на відведенні талих вод, які можуть спричинити підтоплення територій і об'єктів в населених пунктах західних, північних областей та частково у Вінницькій області.

Читайте також: Рівень паводку на Дніпрі очікується на 20-25% вище показників останніх років, - Вілкул