ua en ru

Кернес доставлений в госпіталь Хайфи

Мер Харкова Геннадій Кернес доставлений в центральний госпіталь Хайфи (Ізраїль). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Харківської міськради.

"Харківський міський голова буде проходити подальше лікування після вогнепального поранення в одному з госпіталів Ізраїлю. Близько 9:00 він прибув туди в супроводі дружини і бригади ізраїльських лікарів", - наголошується в повідомленні.

Рішення про можливість переїзду було прийнято вночі 29 квітня після консиліуму ізраїльських фахівців і лікарів Харківської лікарні швидкої та невідкладної допомоги ім. А. В. Мещанінова.

За словами директора Харківського інституту загальної і невідкладної хірургії Валерія Бойка, відбулася стабілізація життєвих показників Геннадія Кернеса, що дозволило прогнозувати сприятливий переліт. Далі лікувати мера будуть ізраїльські лікарі, які мають значно більший досвід у лікуванні вогнепальних поранень.

Фахівці як і раніше підтримують Геннадія Кернеса в стані медикаментозного сну і забезпечують вентиляцію легень.

Як повідомила заступник мера Харкова з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, Генпрокуратура дала дозвіл на лікування Харківського міського голови за кордоном.

Нагадаємо, 28 квітня Кернес під час занять спортом в парку Харкова отримав вогнепальне поранення в спину. Він був доставлений в реанімацію, йому зробили операцію, лікарі оцінювали його стан як важкий. Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом замаху на вбивство Кернеса.