ua en ru

Кабмін схвалив зміни до КК щодо відповідальності для "злодіїв в законі"

Кабмін схвалив зміни до КК щодо відповідальності для "злодіїв в законі"
Кабінет міністрів України сьогодні, 5 жовтня, під час засідання схвалив проект закону України "Про внесення змін до статті 255 Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності для "злодіїв в законі")".

Кабінет міністрів України сьогодні, 5 листопада, під час засідання схвалив проект закону України "Про внесення змін до статті 255 Кримінального кодексу України (щодо встановлення кримінальної відповідальності для "злодіїв в законі")". Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Як зазначається, документ розроблено Міністерством внутрішніх справ України і найближчим часом буде внесений на розгляд у Верховну Раду України.

Зокрема, проектом пропонується встановити кримінальну відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років для осіб, що займають вище становище в злочинній ієрархії, так званих "злодіїв у законі". При обтяжуючих обставинах приналежність до такої категорії буде каратися позбавленням волі на строк до п'ятнадцяти років або довічним ув'язненням.

Нагадаємо, в Україні 31 жовтня набув чинності закон № 4448а "Про внесення змін до кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини", що дозволяє, зокрема, притягнути екс-Президента України Віктора Януковича до кримінальної відповідальності заочно.