ua en ru

ГПУ закрила справу проти Добкіна

Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження проти колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна, якого звинувачували в посяганні на територіальну цілісність України, за відсутністю складу злочину.

Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження проти колишнього голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна, якого звинувачували в посяганні на територіальну цілісність України, за відсутністю складу злочину. Фотокопія відповідної постанови ГПУ була опублікована в Twitter Добкіна.

Згідно з документом кримінальне провадження проти Добкіна з ч. 2 ст. 110 КК (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) постановою від 20 серпня закрито "за відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення".

Нагадаємо, Добкіна затримали в Києві 10 березня. Генпрокуратура пред'явила йому повідомлення про підозру у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність України).12 березня Печерський районний суд Києва обрав Добкіну запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.