ua en ru

Суд заарештував керівника головного управління "Укрзалізниці", підозрюваного в хабарництві

Суд заарештував керівника головного управління "Укрзалізниці", підозрюваного в хабарництві
Генеральна прокуратура затримала керівника головного управління "Укрзалізниці" за вимагання.

Генеральна прокуратура затримала керівника головного управління "Укрзалізниці" за вимагання. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"В результаті скоординованих дій Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України та МВС України викрито факт вимагання виконуючим обов'язки начальника Головного управління "Укрзалізниці" хабара за включення продукції одного з підприємств у план закупівлі на наступний 2015 рік", - йдеться в повідомленні.

Як розповіли в ГПУ, вказана посадова особа 7 листопада було затримано під час отримання грошей в сумі 100 тис. грн. Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

Постановою суду підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з визначенням застави в максимальному розмірі, передбаченому законом при вчиненні відповідного злочину. Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше прокуратура та СБУ викрили 50 епізодів одержання неправомірної вигоди митниками в Київській області.