ua en ru

Прокуратура і СБУ викрили 50 епізодів одержання неправомірної вигоди митниками у Київській обл

Прокуратура і Служба безпеки України викрили 50 епізодів одержання неправомірної вигоди митниками в Київській області.

Прокуратура і Служба безпеки України викрили 50 епізодів одержання неправомірної вигоди митниками в Київській області. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

"Прокуратурою Київської області спільно зі Службою Безпеки України викрито близько 50 епізодів отримання посадовими особами одного зі структурних підрозділів ГУ Міндоходів України в Київській області неправомірної вигоди на загальну суму близько 40 тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, держслужбовці систематично вимагали та отримували від представників фізичних та юридичних осіб неправомірну вигоду в різних сумах за сприяння в оформленні митної документації. Затримали митників при отриманні чергового хабара.

Прокуратурою області розслідується кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднаного з вимаганням неправомірної вигоди).

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Київській обл. з початку року прокуратура притягнула до відповідальності за порушення закону 179 міліціонерів.