ua en ru

ГПУ направила до суду справу екс-чиновника Мінекології, підозрюваного у хабарництві і зберіганні зброї

ГПУ направила до суду справу екс-чиновника Мінекології, підозрюваного у хабарництві і зберіганні зброї

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника управління Міністерства екології та природних ресурсів України за одержання неправомірної вигоди і зберіганні зброї. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою начальника управління державної екологічної експертизи та аудиту і моніторингу технічного регулювання Міністерства екології та природних ресурсів України у одержанні неправомірної вигоди у розмірі 15 000 доларів США за прийняття позитивного рішення щодо видачі одному з товариств ліцензії на право здійснення господарської діяльності, а також у зберіганні за місцем проживання бойових припасів - 8 реактивних протитанкових гранатометів (РПГ-26)", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, зазначені боєприпаси, згідно проведеної судової експертизи вибухових пристроїв, призначені для ураження броньованої техніки, а також живої сили противника, знаходяться в легких укриттях або спорудах міського типу.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою державного службовця третьої категорії у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) КК України, направлено до суду для розгляду по суті.

В даний час зазначена особа відсторонено від займаної посади.

Нагадаємо, 11 грудня суд засудив до 3 років в'язниці начальника Київського військового ліцею ім. Богуна за хабар у 5 тис. дол.