ua en ru

ДПС фіксує значну концентрацію високомобільних військ РФ у прикордонних з Україною районах

Державна прикордонна служба України фіксує значну концентрацію у прикордонних з Україною районах високомобільних частин і з'єднань Збройних сил Російської Федерації. Про це на прес-конференції заявив голова Державної прикордонної служби України Віктор Назаренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу відзначити значну концентрацію у прикордонних з Україною районах високомобільних частин і з'єднань Збройних сил Російської Федерації", - заявив Назаренко.

За його словами, Держприкордонслужба продовжує фіксувати інтенсивну доставку на Донбас через неконтрольовані ділянки кордону військової техніки, зброї, бойовиків, у тому числі й військовослужбовців регулярних військ Збройних сил Росії.

Назаренко зазначив, що регулярно фіксуються польоти над територією України російських розвідувальних безпілотних літальних апаратів. Також періодично тривають артилерійські обстріли української території з боку Росії.

Нагадаємо, напередодні сили антитерористичної операції збили імовірно російський безпілотник на Донбасі.

Раніше, 17 листопада, Держприкордонслужба відзначала перегрупування російських військ і бойовиків, найбільша їх активність була зафіксована на Донецькому, Луганському та Дебальцевському напрямках.