ua en ru

Німеччина і Великобританія 4-5 серпня закриють посольства в Ємені через загрозу теракту

Німеччина і Великобританія 4-5 серпня 2013 р. через загрозу теракту закриють свої диппредставництва в Ємені. Про це повідомляє Deutsche Welle.

У зв'язку з посиленням загрози терактів Німеччина послідувала прикладу США і оголосила про тимчасове закриття свого посольства в Ємені. Як оголосив увечері в п'ятницю, 2 серпня, представник МЗС ФРН, посольство Німеччини в Сані буде закрито 4 і 5 серпня з міркувань безпеки. При цьому він не навів будь-яких подробиць, повідомляє агентство dpa.

Великобританія також припинить роботу свого посольства в Ємені в ці два дні. Представник британського МЗС назвав це "запобіжним заходом".

Раніше США оголосили про намір закрити 4 серпня 21 американське посольство і консульство на Близькому Сході, в тому числі в Ізраїлі.

Читайте також: Посольства держав-членів ЄС введуть додаткові заходи безпеки на Близькому Сході

Водночас Вашингтон застеріг громадян США від будь-яких поїздок за кордон, що є досить рідкісним випадком, оскільки зазвичай громадяни застерігаються лише від поїздок в конкретні країни, зазначає інтернет-портал n-tv.de. За даними Держдепу США, підвищена загроза терактів, особливо на Близькому Сході, збережеться до кінця серпня. Німеччина поки не посилила застережень щодо поїздок за кордон для своїх громадян.