ua en ru

Частина Луганської області залишається без світла через дії бойовиків, - голова ЛОДА

Частина Луганської області залишається без світла через дії бойовиків.

Частина Луганської області залишається без світла через дії бойовиків. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

Згідно з повідомленням, вчора, 15 жовтня, о 19:10 у результаті бойових дій між збройними силами України та 32 окремим козацьким округом так званого "Війська донського" під керуванням Дрьомова в районі автодороги Бахмутка була зруйнована лінія електропередач.

"На ТЕС м. Щастя (в 28 км від місця пошкодження) спрацював аварійний захист, були відключені два енергоблоки, в результаті чого вся Луганська область - і контрольована Україною, і контрольована ЛНР - залишилася без електропостачання, - повідомив Москаль.

За його словами, зник мобільний зв'язок та Інтернет, було припинено водопостачання.

"Через кілька годин вдалося запустити 2-й енергоблок і переключити одну лінію на Сєвєродонецьк, Лисичанськ і частину Луганської області. Інша частина області поки залишається без електроенергії, яка буде відновлена найближчим часом", - сказав губернатор.

За його словами, відновити пошкоджену ЛЕП в районі Бахмутки ремонтні бригади не можуть із-за активних бойових дій. За останній час працівники Обленерго неодноразово потрапляли під обстріл бойовиків під час відновлювальних робіт. За даними ОДА, четверо з них були вбиті, троє важко поранені.

Нагадаємо, у Донецьку за бойових дій без світла залишаються три району.