ua en ru

Бойовики за добу тричі обстріляли блокпости українських прикордонників під Маріуполем

Бойовики за минулу добу тричі обстріляли блокпости українських прикордонників під Маріуполем.

Бойовики за минулу добу тричі обстріляли блокпости українських прикордонників під Маріуполем. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держприкордонслужби України.

"Вчора о 14.30 відбувся обстріл з РСЗВ "Град" відділу прикордонної служби "Сартана" (Донецька область). Втрат особового складу немає. Попередньо встановлено, що вогонь вівся з м.п. Широкіно. В цей же час відбувся обстріл зі стрілецької зброї блокпосту прикордонників у районі н.п. Шевченка, поблизу Маріуполя, а ще через дві години, о 16.45 - мінометний обстріл блокпости прикордонників поблизу Сартани. Постраждалих немає", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у всіх випадках вогонь бойовиків коректувався з допомогою безпілотників.

"Прикордонники зафіксували роботу БПЛА на Маріупольському напрямку, поблизу Донецька і вздовж админграницы з тимчасово окупованої території АР Крим в 10 випадках. Крім цього були зафіксовані польоти вертольотів вздовж кордону без порушення повітряного простору України на ділянці Сумського прикордонного загону та вздовж админграницы з АР Крим", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, в результаті обстрілу бойовиками селища Сартана під Маріуполем 14 жовтня, за даними екс-голови ДонОДА Сергія Тарути, загинули 9 осіб, ще 18 отримали поранення. У Маріуполі 15 жовтня оголошено днем жалоби за загиблими.