ua en ru

Армія РФ готується до переходу на цифровий зв'язок

Армія Російської Федерації готується до переходу на цифровий зв'язок.

Армія Російської Федерації готується до переходу на цифровий зв'язок. Про це журналістам повідомив заступник начальника генштабу генерал Халіл Арсланов в ході всього виступу з нагоди Дня військ зв'язку РФ, передає BBC Росія.

"Перспективна система цифрового зв'язку створюється у Збройних силах Росії", - сказав Арсланов.

За його словами, нова система зв'язку буде включати космічний, повітряний, наземний і морський ешелони, а також автоматизовану систему управління зв'язком та інформаційної безпеки.

Як зазначається, система буде володіти здатністю для оперативного розгортання в залежності від умов бойового застосування, володіти стійкістю і захищеністю від розвідки.

Крім цього, Арсланов підкреслив, що призначений генеральний конструктор системи зв'язку Збройних сил РФ і рада головних конструкторів, який об'єднує керівників науково-дослідних організацій та підприємств оборонно-промислового комплексу Росії.

При цьому російський генерал не уточнив, коли саме має бути завершено розгортання цифрової системи зв'язку.

Нагадаємо, за даними голови Комітету при Президентові України з питань розвідки Ігоря Смєшка, в російській армії лише близько 100 тис. добре озброєних військових, які готові до наступу.