ua en ru

Апеляційний суд зменшив екс-ректору Мельнику заставу до 0,6 млн грн (оновлено)

Апеляційний суд Києва 7 травня знизив розмір застави для колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби (ДПС), екс-нардепа від Партії регіонів Петра Мельника до 609 тис. гривень.

Апеляційний суд Києва 7 травня знизив розмір застави для колишнього ректора Національного університету Державної податкової служби (ДПС), екс-нардепа від Партії регіонів Петра Мельника (на фото) до 609 тис. гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду.

"Колегією суддів судової палати з розгляду кримінальних справ було скасовано постанову судді Печерського районного суду міста Києва від 22 квітня 2014 року в частині визначення підозрюваному П. В. Мельнику розміру застави (у розмірі 25 тисяч мінімальних заробітних плат, - ред.) і визначено заставу в розмірі 500 мінімальних заробітних плат", - наголошується в повідомленні.

Мінімальна зарплата в Україні - 1218 грн.

Таким чином, як зазначається в повідомленні, суд виніс ухвалу, якою апеляційну скаргу захисника Мельника задовольнив частково.

У повідомленні не вказується, чи вніс Мельник зазначений заставу і випущений він з-під варти.

Водночас адвокат Мельника Сергій Лапутько повідомив РБК-Україна, що початкова застава була встановлена у розмірі 24 млн грн. Що ж стосується нового застави 600 тис. грн, то він, за словами адвоката, ще не внесений родичами Мельника, оскільки рішення апеляційного суду ще немає на руках у захисту. Таким чином, станом на вечір 7 травня Мельник залишається під вартою в СІЗО.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 2 квітня обрав для Мельника запобіжний захід у вигляді застави в сумі 22,8 млн грн.
Правоохоронці затримали Мельника 1 квітня по прибутті екс-ректора до Києва з Лондона. Мельнику інкримінують хабарництво на посаді ректора. У серпні 2013 р. він зняв електронний браслет і втік з Київської області за кордон.