ua en ru

Акаунт ВВС у Twitter атакований сирійськими хакерами

Twitter-акаунт всесвітньої медіакорпорації ВВС піддався кібератаці з боку так званої "Сирійської електронної армії". Про це повідомляє "Росія 24".

Twitter-акаунт ВВС, який відповідає за стрічку новин погоди від інформаційного гіганта, був зламаний групою хакерів, які називають себе "Сирійська електронна армія" (Syrian Electronic Army).

Користувачі помітили низку дивних "твітів", таких як "саудівська метеостанція перестала працювати після зіткнення з верблюдом" або "хаотичний прогноз погоди для Лівану, оскільки уряд вирішив дистанціюватися від Чумацького шляху", які з'явилися в інформаційній стрічці в другій половині четверга.

Варто відзначити, що на цю стрічку підписано близько 60 тис. користувачів і на даний момент повідомлення дивного змісту про безглузді погодні умови в країнах Близького Сходу видалені модераторами ВВС.

Представники медіакорпорації повідомили, що робота погодного Twitter-акаунта на даний момент нормалізована, і принесли свої вибачення у зв'язку з виниклою ситуацією.

Повідомляється також, що "Сирійська електронна армія" поширювала і повідомлення на підтримку Президента Сирії Башара Асада, але в основному в інших Twitter-стрічках ВВС, які також були зламані.

Читайте також: Кирилічний домен ".укр" з'явився в кореневій структурі Інтернету