ua en ru

"Укртелеком" відключив зв'язок в Криму

"Укртелеком" відключив зв'язок в Криму Ахметов відключив від зв'язку Крим

ПАТ "Укртелеком", який належить структурам українського бізнесмена Ріната Ахметова, повністю відключив зв'язок в Криму. Про це повідомляє "Крыминформ" з посиланням на джерела в міністерстві внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму.

За даними відомства, сьогодні о 1 годині ночі були відключені фіксований телефонний зв'язок і інтернет, перестав працювати належить "Укртелекому" мобільний оператор "Трімоб".

Після того, як було зафіксовано відключення зв'язку, міністерство внутрішньої політики, інформації та зв'язку Криму звернулося в диспетчерську службу філії "Укртелекому" з вимогою роз'яснити ситуацію, що склалася. "У відповідь диспетчерська служба підтвердила повне від'єднання Криму від зв'язку. При цьому причини відключення озвучені не були. Попередньо ніякої інформації про відключення ні кримська філія "Укртелекому", ні профільне міністерство не отримували", - повідомили в міністерстві.

"О 3 годині ночі, після того, як ми не отримали жодних роз'яснень і не було зроблено ніяких дій з боку українського оператора зв'язку по відновленню роботи інфраструктури зв'язку Республіки Крим, з метою недопущення виникнення критичної ситуації та забезпечення працездатності екстрених служб, органів державної влади, правоохоронних органів, міністерством було прийнято рішення взяти ситуацію під свій контроль. Фахівці державного унітарного підприємства "Крымтелеком" були спрямовані на всі інфраструктурні зв'язкові об'єкти для проведення невідкладних відновлювальних робіт", - сказав віце-прем'єр - міністр внутрішньої політики, інформації та зв'язку" Криму Дмитро Полонський.

За його словами, до 8 години ранку 10 лютого робота стаціонарного телефонного зв'язку в Криму відновлено в повному режимі.

При цьому повністю працює міжміський телефонний зв'язок всередині Криму. На даний момент ведуться роботи по відновленню міжнародного телефонного зв'язку і міжміських дзвінків з Криму в Росію, а також надання послуг інтернет. Полонський також додав, що інтернет-оператори, які отримують трафік не від "Укртелекому", працюють у нормальному режимі.

Нагадаємо, в грудні 2014 р. "прокуратура Криму порушила справу за фактом перерахування телефонним оператором близько 1 млн рублів на потреби Національної гвардії України.

8 грудня в офісі компанії "Укртелеком" у Сімферополі пройшов обшук у рамках кримінальної справи про "фінансування українських збройних формувань".

У березні 2014 р. Росія анексувала Крим і Севастополь.