ua en ru

Російська "Транснєфть" оскаржить націоналізацію трубопроводу своєї "дочки" в Україні

Російська "Транснєфть" оскаржить націоналізацію трубопроводу своєї "дочки" в Україні
"Транснєфть" оскаржить націоналізацію трубопроводу своєї "дочки" в Україні.

"Транснєфть" оскаржить націоналізацію трубопроводу своєї "дочки" в Україні. Про це РБК повідомив офіційний представник "Транснєфті" Ігор Дьомін.

Апеляційний господарський суд 25 листопада 2014 р. визнав за Україною право власності на 1,5 тис. км нафтопроводу, що проходить через Україну, таким чином відібравши частину нафтопроводу у російської компанії "Транснафтопродукт".

Прокуратура встановила, що частини нафтопродуктопроводів загальною протяжністю 1433 км, які проходять по території України, були незаконно оформлені на дочірнє підприємство "Прикарпатзахідтранс" російської акціонерної компанії "Транснафтопродукт".

За позовом Генеральної прокуратури України суд першої інстанції своїм рішенням витребував зазначені об'єкти з володіння вказаного підприємства і передав Фонду державного майна України. Однак, пізніше Рівненський апеляційний господарський суд за апеляцією відповідача скасував це рішення і припинив провадження у справі. У зв'язку з цим прокуратура області внесла касаційну скаргу, яка була задоволена Вищим господарським судом України, а справу передано для повторного розгляду судом апеляційної інстанції.

Надалі, 25 листопада Рівненським апеляційним господарським судом підтверджено законність рішення суду першої інстанції про задоволення позову Генпрокуратури України та визнання права власності на частини нафтопродуктопроводів за державою.