ua en ru

"Київпастранс" запустив сайт для спостереження за рухом громадського транспорту

В результаті співпраці фахівців КП "Київпастранс" та Всеукраїнського ресурсу EasyWay отримано програмний продукт, який дозволяє пасажиру не лише спостерігати за рухом транспорту, а й окремо по кожній зупинці отримувати актуальний розклад прибуття транспорту.

В результаті співпраці фахівців КП "Київпастранс" та Всеукраїнського ресурсу EasyWay отримано програмний продукт, який дозволяє пасажиру не лише спостерігати за рухом транспорту, а й окремо по кожній зупинці отримувати актуальний розклад прибуття транспорту. Ця інформація доступна на сайті КП "Київпастранс" у розділі "Транспорт ONLINE" та Всеукраїнському ресурсі EasyWay, повідомляє прес-служба "Київпастранс".

На даний момент проектом охоплено 123 маршрути громадського транспорту м. Києва: всі автобусні (звичайного режиму руху), тролейбусні та майже всі трамвайні. Протягом місяця до проекту планується підключити решту трамвайних маршрутів та міську електричку. Питання підключення комунальних автобусів, які працюють в режимі маршрутного таксі наразі вивчається.

В подальшому планується поширення інформації, зокрема її завантаження безпосередньо до ресурсів Google Maps, Яндекс Карты та картографії Here.

Відзначимо, що за ініціативи "Київпастранс" у 2006 р. було розпочато впровадження Автоматизованої системи диспетчерського управління міським наземним громадським транспортом м. Києва. Систему було розроблено та введено в експлуатацію з метою підвищення рівня організації перевезень пасажирів комунальним наземним громадським транспортом, встановлення дієвого контролю за його роботою на маршрутах в реальному часі, а також для оперативного внесення змін у роботу маршрутів у разі необхідності.