ua en ru
РБК-Украина » Главные темы » Засідання Ради

Засідання Ради

Засідання Ради - колегія народних депутатів України під головуванням спікера, який організовує роботу парламенту, веде пленарні засідання і підписує прийняті акти.

зал засідань ВРФото: зал засідань ВР (president.gov.ua)

Парламент України є єдиним законодавчим органом влади, до повноважень якого також входить формування Кабінету міністрів. Рада працює сесійно, в її склад входить 450 депутатів, що обираються на термін 5 років.

Рішення на засіданнях Ради приймаються після особистого голосування кожного депутата. Предметом голосування можуть бути законопроекти або поправки до них, прийняття бюджету, призначення референдумів, затвердження загальнонаціональних програм, питання, пов'язані з функціонуванням ВРУ.

Верховна Рада України формує законодавство шляхом розгляду пропозицій, внесених депутатами і президентом. При надходженні проекту закону його розглядає комісія, потім копії видаються депутатам. Обумовлюється термін читання і обговорень. Те, що прийняла сьогодні Верховна Рада, можна подивитися на офіційному сайті Парламенту.

Новини засідань Верховної Ради

На РБК-Україна представлена ​​актуальна інформація про те, які законопроекти Верховної Ради України були запропоновані депутатами, внесені на розгляд та голосування, які закони були прийняті або навпаки відхилені і орієнтовані на доопрацювання, а також почитати самі закони, що приймаються Верховною Радою.

Крім того у нас ви дізнаєтесь, які питання обговорюються на засіданнях ВР і що відбувається в сесійно залі, можете ознайомитися з думкою фахівців, подивитися інтерв'ю з представниками української влади, політиками та експертами.