ua en ru

Укрнафта

«Укрнафта» - найбільша нафтогазовидобувна компанія України. Її видобуток в 2011 році склав 2,27 млн. тон нафти та конденсату та 2,17 млрд. куб.м газу. Частка ПАТ "Укрнафта" в видобутку нафти та газового конденсату складає 68%, в видобутку газу - 11%.


Підрозділи "Укрнафти"

Укрнафта володіє шістьма регіональними виробничими підрозділами (Охтирканафтогаз, Чернігівнафтогаз, Полтаванафтогаз, Долинанафтогаз, Надвірнанафтогаз, Бориславнафтогаз), трьома газопереробними заводами (Гнідинцівский, Качанівський, Долинський), трьома буровими управліннями (Охтирске, Прилуцьке і Прикарпатське), а також значним числом інших нафтосервісних підрозділів.

Укрнафта також є одним з найбільших гравців на роздрібному ринку нафтопродуктів України. Мережа з 563 автозаправних станцій, що працюють під брендом "Укрнафта", охоплює майже всі регіони країни.

Центральний офіс "Укранафти" розташований у Києві. 50% + 1 акція компанії належить НАК "Нафтогаз України".

Структура власності "Укрнафти"

Акції «Укрнафти» котируються на "Українській біржі" (Київ). Вони включені до індексу УБ, що є головним показником активності ринку акцій України. Депозитарні розписки на акції "Укрнафти" торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.

Тікери Bloomberg для цінних паперів компанії "Укранафта"
UNAF UK - для акцій, що торгуються на "Українській біржі" (Київ)
UKAA GR - для депозитарних розписок (Франкфурт)