ua en ru
РБК-Украина » Главные темы » Полонені спецназівці РФ

Полонені спецназівці РФ

 

Полонені спецназівці з РФ з Тольятті (РФ) були затримані силами антитерористичної операції вчора, 17 травня, в районі міста Щастя Луганської області.

Інформація про полонених російських військових з'явилася спочатку на сторінці Facebook одного з бійців батальйону "Айдар" Юрія Касьянова. Військовий повідомив:

«Не встигли охолонути сліди бійців 80-ї бригади, раптово виведених з Счастья« на навчання », як противник вирішив перевірити нашу оборону. Зав'язався бій, загинув молодший сержант 92-ї окремої механізованої бригади, є поранені. Двоє нападників - військовослужбовці російської диверсійно-розвідувальної групи потрапили в полон».

Незабаром інформацію про двох полонених військових з РФ підтвердив спікер Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко:
"З приводу затримання. Дійсно, факт затримання був. Двоє російських військовослужбовців дійсно затримані. З ними зараз працюють наші оперативники", - сказав Лисенко.

Пізніше лікар батальйону "Айдар" Григорій Максимець уточнив, що затримані військовослужбовці родом з Самари.

18 травня був отриманий коментар з боку російських властей про події. В інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви" глава думського комітету з оборони Володимир Комоєдов заявив, що в російській Держдумі вважають за необхідне перевірити інформацію про те, що на сході України були взяті в полон двоє російських військовослужбовців.