ua en ru
РБК-Украина » Главные темы » Мітинг шахтарів

Мітинг шахтарів

 

Мітинг шахтарів - ряд організованих акцій протесту, метою яких є вихід з кризи, що склалася у вугільній галузі в результаті некомпетентних дій керівництва Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

21 квітня в Міжнародному центрі культури і мистецтв відкрився III З'їзд шахтарів України. Організаторами з'їзду виступили Профспілка працівників вугільної промисловості України (ППВП) та Незалежна профспілка гірників України (НПГУ).

Учасники з'їзду

Крім самих організаторів, на з'їзді були присутні шахтарі. Також на з'їзд були запрошені Президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин і народні депутати, що підтримують галузь.

Пікет 22 квітня

4 тисячі шахтарів зібралися під Адміністрацією Президента, вимагаючи зустрічі з Петром Порошенком. Шахтарі хотіли озвучити свої вимоги Президенту, основні з яких - відставка глави Міненерговугілля Володимира Демчишина, виплата пенсій гірникам в повному обсязі, а також проведення засідання РНБО з питань ліквідації кризи у вугільній промисловості.

Пізніше шахтарі перемістилися під будівлю Верховної Ради з метою залучення уваги нардепів до проблем галузі, потім під Кабінет Міністрів.
Самі шахтарі заявляють, що не покинуть Києва, поки не будуть задоволені їхні вимоги.