ua en ru
РБК-Украина » Главные темы » Відставка Авакова

Відставка Авакова

Відставка Авакова була ініційована комітетом Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції під час засідання 13 травня.

Підстави для відставки Авакова

Основні причини для звільнення з посади чинного міністра внутрішніх справ Арсена Авакова оголосив народний депутат від фракції "Самопоміч" і голова комітету ВР із запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв: "Є один промовистий факт, який перекреслює всі досягнення Авакова, які у нього реально є - кадрову службу МВС досі очолюють ті ж люди, які очолювали її при Захарченко - це вирок всім іншим реформам ".

Єгор Соболєв запропонував підписати цей документ усім народним депутатам, щоб передати його на розгляд до Верховної Ради.

У свою чергу Олег Ляшко заявив, що відставка Авакова не обговорювалася на рівні коаліції, і для подібних обговорень немає підстав. Також Ляшко повідомив, що депутати «Радикальної партії» під постановою підписуватися не будуть.

Сьогодні, 14 травня, постанову про відставку Авакова буде зареєстровано у Верховній Раді. За словами Єгора Соболєва, документ підписали 19 депутатів.